
Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa printezi o carte?
Pentru a putea sa tiparesti o carte trebuie in primul rand sa ai scris continutul cartii. Daca acest prim pas este facut trebuie sa se faca aranjarea cartii in pagina. Aranjarea cartii poate fi realizata de departamentul DTP al tipografiei digitale Color Cube sau poate fi aranjata chiar de tine. In cazul in care alegi sa aranjezi tu cartea in pagina nu recomand sa o faci in Word pentru ca risti foarte mult sa se decaleze randurile si sa ai surprize neplacute atunci cand vrei sa tiparesti cartea. Astfel, orice tipografie digitala recomanda ca o carte sa fie aranjata in InDesign sau Quark.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai fisierul pregatit pentru print carte tiraj mic?
- Cum vrei sa fie tiparita coperta? Coperta unei carti in tiraj mic poate fi realizata din mucava caserata cu print sau din carton de 200-300 gr. Fara a tine cont de aspect, coperta din mucava caserata cu carton confera cartii o rigiditate sporita si o rezistenta mult mai mare in timp. Se recomanda ca si copertile sa fie plastifiate mat sau lucios. Bineinteles ca se pot realiza si suprafinisari cum ar fi lacuire selectiva, emboss, folio, etc.
- Acum a venit randul sa vedem cum se tipareste interiorul cartii. Majoritatea cartilor sunt tiparite pe hartie offset de 70 sau 80 gr. Trendul actual este ca tiparirea unei carti sa se faca pe hartie volumica de 70 gr.
- Brosare carte tiraj mic. Chiar daca vrei sa printezi o carte in tiraj mic aceasta poate fi brosata cu termoclei.

Inevitabil ajungi sa analizezi pretul pentru tiparire carte primit de la mai multe tipografii digitale. Atunci cand se analizeaza pretul pentru tiparirea unei carti in tiraj mic trebuie sa ai in vedere toate aspectele de mai sus si sa te asiguri ca tipografia digitala va tipari cartea in tiraj mic la cel mai bun raport calitate-pret.
Tipografia digitala din Bucuresti, Sector 6 Color Cube iti ureaza spor la scris carte si te asteptam sa printam cartea ta in tiraj mic!